Nieuws

Artikel 2 van 36Terug naar nieuws overzichtterug volgende

Dag van de mantelzorg 2019

Gepubliceerd op 25 september 2019
De mantelzorgwaardering

De gemeenten Leiden, Oegstgeest en Zoeterwoude hebben grote waardering voor de enorme inzet van mantelzorgers.
Met de mantelzorgwaardering geven zij inwoners de mogelijkheid om hun mantelzorger eens fijn in het zonnetje te zetten en te bedanken voor alle hulp. Het betekent een erkenning voor de bijdrage aan de samenleving en kan een steuntje in de rug zijn voor het volhouden van de zorgtaken. Daarnaast biedt mantelzorgwaardering ook zicht op het aantal mantelzorgers in de gemeente en geeft het inzicht in de behoefte aan ondersteuning en het voorkomen van overbelasting. Om deze redenen willen wij u graag inschrijven en hebben wij gegevens van u nodig.

Iedere gemeente geeft een eigen vorm aan de waardering. Dit kan zijn in de vorm van een VVV cadeaukaart, een bloemetje en/of leuke uitjes.

Aanmelden voor de waardering kan voor de gemeente Leiden tot 15 oktober en voor de gemeente Zoeterwoude tot 1 november. Voor de gemeente Oegstgeest kan er het hele jaar door aangevraagd worden, aanvragen na 15 oktober worden meegenomen naar het volgende jaar.

Vraag via de website www.wijzijneva.nl de mantelzorgwaardering aan voor uw mantelzorger!

Overig nieuws

Binnenkort vindt er een interessante bijeenkomst in Oegstgeest plaats

Gepubliceerd op 28 november 2019
Met vrijwilligers de toekomst in!
Wat zijn op dit moment de trends en ontwikkeling wat betreft vrijwillige inzet?
Op 28 november van 16.00 tot 18.00 uur organiseert i-doe een samenwerkingsbijeenkomst over hoe je als maatschappelijke organisatie succesvol kunt werken met vrijwilligers van nu en in de toekomst. Onderzoeken wijzen uit dat er niet zozeer een tekort is aan vrijwilligers maar dat vrijwillige inzet andere vormen, motieven en inrichten van je organisatie vraagt.
Hoe speel je daar op in; om toekomstbestendig ingesteld te zijn op de Ĺnieuwe vrijwilligerĺ?
Ontdek waar je potentieel aan vrijwilligers zitten en hoe je ze kan werven, boeien, begeleiden en binden. Leer van elkaar tijdens deze interactieve bijeenkomst in de Volksuniversiteit in Oegstgeest. Deze bijeenkomst is bedoeld voor beroepskrachten en vrijwilligers van maatschappelijke organisaties en (sport)verenigingen.
Kijk voor meer informatie of meld je spoedig aan op https://i-doe.nl/agenda/ of neem contact op met Hilly Geleijnse, telefoon 071 5160474
» lees verder

Pop-up contactpunt

Gepubliceerd op 25 september 2019
i-doe bestaat 10 jaar!
i-doe heeft een nieuwe locatie geopend, de Pop-up in de Leidse binnenstad (Nieuwstraat 7).
Iedereen is welkom voor advies, trainingen, lezingen, netwerkborrels en meer in het teken van vrijwillige inzet. Iedere week staat er een nieuw thema centraal. Vrijwilligers, ge´nteresseerden, organisaties, Loop gerust even binnen! Meer informatie op: i-doe.nl/pop-up-programma/
» lees verder

Vrijwilligersmarkt Zorg en Welzijn

Gepubliceerd op 25 september 2019
Op dinsdag 29 oktober vindt de Vrijwilligersmarkt Zorg en Welzijn in Oegstgeest plaats. Vele organisaties presenteren zich. Iedereen met interesse zich vrijwillig in te zetten kan hier inspiratie opdoen. De vrijwilligersmarkt vindt plaats in buurthuis de Kratong van 18.30 tot 21.30 uur en is een samenwerking van vele zorg- en welzijnsorganisaties, samenwerkend in het NVOO (Netwerk Vrijwillige Ondersteuning in Oegstgeest)
» lees verder