Nieuws

Onderstaand de nieuwsberichten die relevant zijn voor het vrijwilligerswerk in Oegstgeest:

36 nieuws artikelen gevonden 1234 volgende

Binnenkort vindt er een interessante bijeenkomst in Oegstgeest plaats

Gepubliceerd op 28 november 2019
Met vrijwilligers de toekomst in!
Wat zijn op dit moment de trends en ontwikkeling wat betreft vrijwillige inzet?
Op 28 november van 16.00 tot 18.00 uur organiseert i-doe een samenwerkingsbijeenkomst over hoe je als maatschappelijke organisatie succesvol kunt werken met vrijwilligers van nu en in de toekomst. Onderzoeken wijzen uit dat er niet zozeer een tekort is aan vrijwilligers maar dat vrijwillige inzet andere vormen, motieven en inrichten van je organisatie vraagt.
Hoe speel je daar op in; om toekomstbestendig ingesteld te zijn op de Ĺnieuwe vrijwilligerĺ?
Ontdek waar je potentieel aan vrijwilligers zitten en hoe je ze kan werven, boeien, begeleiden en binden. Leer van elkaar tijdens deze interactieve bijeenkomst in de Volksuniversiteit in Oegstgeest. Deze bijeenkomst is bedoeld voor beroepskrachten en vrijwilligers van maatschappelijke organisaties en (sport)verenigingen.
Kijk voor meer informatie of meld je spoedig aan op https://i-doe.nl/agenda/ of neem contact op met Hilly Geleijnse, telefoon 071 5160474
» lees verder

Dag van de mantelzorg 2019

Gepubliceerd op 25 september 2019
De mantelzorgwaardering
De gemeenten Leiden, Oegstgeest en Zoeterwoude hebben grote waardering voor de enorme inzet van mantelzorgers.
Met de mantelzorgwaardering geven zij inwoners de mogelijkheid om hun mantelzorger eens fijn in het zonnetje te zetten en te bedanken voor alle hulp. Het betekent een erkenning voor de bijdrage aan de samenleving en kan een steuntje in de rug zijn voor het volhouden van de zorgtaken. Daarnaast biedt mantelzorgwaardering ook zicht op het aantal mantelzorgers in de gemeente en geeft het inzicht in de behoefte aan ondersteuning en het voorkomen van overbelasting. Om deze redenen willen wij u graag inschrijven en hebben wij gegevens van u nodig.
Iedere gemeente geeft een eigen vorm aan de waardering. Dit kan zijn in de vorm van een VVV cadeaukaart, een bloemetje en/of leuke uitjes.
Aanmelden voor de waardering kan voor de gemeente Leiden tot 15 oktober en voor de gemeente Zoeterwoude tot 1 november. Voor de gemeente Oegstgeest kan er het hele jaar door aangevraagd worden, aanvragen na 15 oktober worden meegenomen naar het volgende jaar.
Vraag via de website www.wijzijneva.nl de mantelzorgwaardering aan voor uw mantelzorger!
» lees verder

Pop-up contactpunt

Gepubliceerd op 25 september 2019
i-doe bestaat 10 jaar!
i-doe heeft een nieuwe locatie geopend, de Pop-up in de Leidse binnenstad (Nieuwstraat 7).
Iedereen is welkom voor advies, trainingen, lezingen, netwerkborrels en meer in het teken van vrijwillige inzet. Iedere week staat er een nieuw thema centraal. Vrijwilligers, ge´nteresseerden, organisaties, Loop gerust even binnen! Meer informatie op: i-doe.nl/pop-up-programma/
» lees verder

Vrijwilligersmarkt Zorg en Welzijn

Gepubliceerd op 25 september 2019
Op dinsdag 29 oktober vindt de Vrijwilligersmarkt Zorg en Welzijn in Oegstgeest plaats. Vele organisaties presenteren zich. Iedereen met interesse zich vrijwillig in te zetten kan hier inspiratie opdoen. De vrijwilligersmarkt vindt plaats in buurthuis de Kratong van 18.30 tot 21.30 uur en is een samenwerking van vele zorg- en welzijnsorganisaties, samenwerkend in het NVOO (Netwerk Vrijwillige Ondersteuning in Oegstgeest)
» lees verder

Workshop Persbericht schrijven

Gepubliceerd op 04 september 2019
Leer de kneepjes van het vak om een pakkende / wervende tekst te schrijven als persbericht. Niemand minder dan Willemien Timmers, redacteur Oegstgeester Courant, zal deze workshop begeleiden.
De workshop is bedoeld voor NVOO-leden en vindt plaats tijdens het NVOO van 4 september. Voor meer informatie kan je contact opnemen met I-doe Anke Breur van I-doe, Anke@i-doe.nl
» lees verder

Workshop 'Werven en begeleiden van vrijwilligers'

Gepubliceerd op 09 juli 2019
Heeft je organisatie vrijwilligers nodig?
Vind je werven lastig? Zoek je vrijwilligers uit een bepaalde doelgroep of zoek je wervingsmiddelen?
En hoe zorg je dat de vrijwilligers bij je blijven? Reflecteer, vergaar kennis en wissel uit tijdens de workshop 'Werven en begeleiden vanuit een goede basis'.
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de Website van I-doe https://www.i-doe.nl
» lees verder

Training vrijwilligers met een psychische achtergrond

Gepubliceerd op 13 juni 2019
Op 13 juni vindt in Oegstgeest een training plaats in het kader van diversiteit aan vrijwilligers: Binnenhalen, begeleiden en behouden van (potentiŰle) vrijwilligers met een psychische achtergrond.
Een deel van de potentiŰle en actieve vrijwilligers heeft te maken met een vorm van psychische kwetsbaarheid.
Hoe kun je als organisatie hun kwaliteiten en mogelijkheden goed inzetten?
Is extra begeleiding nodig of voorkennis?
Krijg antwoord op deze en meer vragen en deel je ervaringen. Kijk op www.i-doe.nl/agenda voor meer informatie en aanmelden.
» lees verder

Wervingsposter aanvragen

Gepubliceerd op 10 juni 2019
Vraag gratis de fullcolor wervingsposter aan voor het werven van vrijwilligers.
Geef je adres door via I-doe, anke@i-doe.nl met in het onderwerp: wervingsposter Oegstgeest.
» lees verder

Oproep: verhalen van Vrijwilligers in de krant

Gepubliceerd op 10 juni 2019
In de zomermaanden plaatst de Oegstgeester Courant verhalen van vrijwilligers vanuit verschillende sectoren en doelgroepen.
Sfeerverslagen die het belang van vrijwillige inzet tonen.
Ben of ken jij een vrijwilliger die wil vertellen over haar/zijn plezier in het vrijwilligerswerk? Informeer I-doe via s.poel@wijzijneva.nl of anke@i-doe.nl
» lees verder

Meeting: Volunteering something for you?

Gepubliceerd op 01 april 2019
On 4 April iDOE organizes a meeting for people who were not born in the Netherlands but who now live, work or study in Leiden. In this meeting information is given about what volunteering is, what the possibilities are and how it can help with speaking the language and getting contacts and work experience. With voluntary action you make an important contribution to society, but also for yourself. In the coming period iDOE will organise several training courses in the field of Diversity. Mostly free and local to visit for already active volunteers, people who are interested in volunteering and professionals of civil society organizations. On www.i-doe.nl/agenda (and via 071 5160477) you can find more information about this training and about other training courses organised by iDOE and other organisations from Oegstgeest, Leiden and the surrounding area.
» lees verder