Autisamen - Activiteiten voor gezinnen met kinderen met autisme

Terug naar overzichtBekijk de oproepen
Autisamen - Activiteiten voor gezinnen met kinderen met autisme

Autisamen - Activiteiten voor gezinnen met kinderen met autisme


In april 2014 zijn wij, zes moeders, gestart met Autisamen. Het idee is gekomen door onze kinderen. We hebben allen kinderen met de diagnose autisme spectrum stoornis. Onze kinderen zitten op speciaal onderwijs, de Leo Kannerschool in Oegstgeest. Dit is een cluster 4 basisschool, gericht op kinderen met autisme.

Ons doel is om kinderen met autisme, hun ouders, broertjes en zusjes in contact met elkaar te brengen en zo te ondersteunen bij hun sociale omgang, maar vooral plezier te laten beleven aan dit contact. Onze uitvalsbasis is Katwijk, Oegstgeest, Leiden, Teylingen en omgeving.

We willen uitdrukkelijk aangeven dat wij geen organisatie zijn die zich richt op begeleiding of behandeling. We zetten onze ervaringsdeskundigheid in om activiteiten voor de kinderen auti-proof te maken. We vragen daarom altijd van ouders dat zij zorgen voor de begeleiding van hun kinderen bij de activiteiten. Verder organiseren we de activiteiten uit eigen middelen en vragen we een kleine bijdrage bij de sport- en spelmiddagen. Onder het tabblad "Over ons" hebben we uitgelegd wat we auti-proof vinden en hoe we dit hebben toegepast in ons activiteitenaanbod.


Branche Lokale hulp | Mens en Maatschappij | Welzijn

facebook


Oproepen van Autisamen - Activiteiten voor gezinnen met kinderen met autisme

Autisamen wil graag haar hulp aanbieden aan gezinnen met autistische kinderen uit Oegstgeest

Geplaatst op 03 september 2015Vanuit Autisamen willen we onze vrijwilligers-hulp aanbieden. Wij zijn een groep moeders die, als vrijwilliger, activiteiten organiseren voor gezinnen met autistische kinderen. We organiseren o.a. activiteitenmiddagen voor de gezinnen, denk aan sportmiddagen, spelmiddagen, kerststukjes maken, enz. Ook organiseren we uitgaansavonden voor de moeders (ladies nights) om naast een gezellige avond ook ervaringen uit te wisselen en steun bij elkaar te vinden. Rubrieken : aanbod vrijwilligers, burgerdienst» lees verder